Tipsa en vän  Skicka den här sidan till en vän via e-post

 

 

Se 25 av Stig Jakobssons tavlor klicka här

 

Se 17 av Stig Jakobssons senaste arbeten  klicka här

 

Stig har i årens lopp haft många elever

 

Öppna 28 bilder från en kväll i Lärcentrum i Hyltebruk

kontakta Stig Jakobsson på telefon

0345-10705    070-2656061

 

klicka här och se ateljén i fullskärmsläge  
 

 

 
Stig Jakobsson föddes 1935 i Hyltebruk och där bor han ännu idag. I tonåren drog han sina första penseldrag och en kurs på Hermods hjälpte till med tekniken. Karriären började försiktigt med utställningar hemma i Hyltebruk. Först i början på 80-talet började han visa sina alster på de etablerade gallerierna.
 
Ett fint minne för Stig Jakobsson är när han för första gången var i Stockholm för att se om intresse fanns för hans konst. På galleri Hultberg stod han med tavlorna i handen för att diskutera med innehavaren, när några kunder frågade om tavlorna var till salu. Han gick därifrån tomhänt. Därefter började hans framgångar som konstnär.
 
De egna jaktmarkerna använder Stig Jakobsson som inspirationskälla. Närkontakten med djur och natur får honom att vilja återge det han sett. Hemma i ateljén sedan, omsätter han sina intryck till tavlor med hjälp av oljefärger och pensel. Han försöker hela tiden förfina tekniken och arbetar med att fokusera delar av motivet, liknande det sätt på vilket fotografer arbetar.

Please enable Javascript!

 
   Atején i Hyltebruk